Inneholder annonselenke mot Lånemegleren.no


De aller fleste av oss er ute etter å spare penger i hverdagen og hvis man er bevisste og flinke forbrukere er det mange måter å gjøre det på.

En av de virkelig store utgiftene vi har i løpet av året er de vi har i forbindelse med bilhold, og da tenker vi spesielt på drivstoff. Det er ikke sikkert at du tenker så mye over det, men hvis du begynner å regne på det kan du være nokså sikker på at det er snakk om betydelige beløp hver eneste måned. Totalt sett over et år vil det dette derfor utgjøre en stor post på budsjettet vårt.

Men fortvil ikke: det er gode muligheter for å spare inn en god del penger på akkurat dette feltet, og det er ikke så komplisert som man kanskje skulle tro. For eksempel kan man ved hjelp av et kredittkort uten sikkerhet foreta ganske betydelige innsparinger pr. år hvis man bruker dette kortet til å betale med når man fyller drivstoff (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Det er flere forskjellige kort som har slike avtaler, og den største fordelen med disse avtalene er at det er en bransjerabatt.

At det er en bransjerabatt innebærer at du får avslag/rabatt på absolutt alle bensinstasjonene og ikke bare hos ett spesielt selskap, som f.eks. Statoil. Rabatten man for komme ofte som en gitt prosent av det du fyller for eller som et visst avslag i øre pr. liter. Hvis drivstoffrabatten kommer som en prosent vil rabatten naturligvis variere etter hvor høy drivstoffprisen er og jo høyere den er jo høyere blir avslaget. Med en rabatt på 3% vil en drivstoffpris på 14 kroner bety en rabatt på 42 øre pr. liter, mens en pris på 12 kroner literen gir en rabatt på 36 øre.

Og som sagt: fordelen med å bruke et kredittkort fremfor en organisasjonsavtale er t rabatten gjelder for alle bensinstasjonene som finnes.