Bless WordPress! Jeg sier det høyt og jeg mener det av alle mine klaprende tastaturfingre – WordPress er rett og slett heeeelt konge! Du aner kanskje ikke hva jeg snakker om og hva begeistringen gjelder, så da skal jeg rett og slett i kortformatet forklare deg hva det er?

Har du noengang vurdert å skaffe deg en ny hjemmeside? Hvis ikke kan du bare stoppe å lese nå, men hvis dette er noe du har vurdert men kanskje ikke kommet i gang med vil jeg pent be deg å lese videre i et lite minutt eller så.

WordPress er et publiseringssystem som du bruker på din nettside – altså et slags backoffice som du logger inn på, skriver på og publiserer ut på nettsidene dine med. Dette må derfor installeres på ditt nettsted, men det som er så genialt det er at det er mange hostingtjenester som har dette innebygd i sine systemer. En hostingtjeneste er det stedet for du kjøper din hjemmeside og der siden din ligger. Du kan derfor i svært mange plassere bare klikke på en knapp hvor det står ‘Installer WordPress’, og i løpet av et par sekunder er du good to go!

Men det er imidlertid ikke alt! I tilegg har WordPress en helt unik funksjon som lar deg velge hvilket design du vil ha på siden din. Folk lager og sender inn og lar andre få bruke det – helt gratis, og også det med kun et tastetrykk. Du vil kanskje hevde at man kan gjøre det samme på andre gratis bloggtjenester, og det er til dels riktig. Det som skiller WordPress fra andre er at det er så kolossalt mange design å velge mellom – altså da mener jeg på tusenvis!

Og i motsetning til en gratis bloggtjeneste får du på denne måten din helt egen nettside som du har helt og fullt kontroll over – og kan publisere hva du vil på.

Hva? Sitter du fortsatt her og leser – få opp farta og kjøp deg en nettside!