Å reise på en aldri så liten utenlandsreise er noe mange drømmer om, men så er det jo dette med pengene da. Det er ikke alle som har muligheten til å cashe ut en tur som dette, og spesielt gjelder dette når man må bestille i god tid.

Problemet er ofte at de billigste turene som regel går først og gjerne tidlig på vinteren, og har man ikke penger tilgjengelig på kontoen da vil man kunne oppleve at man faller av lasset relativt fort. Det er rett og slett ikke tid til å vente til feriepengene kommer inn på kontoen, og hvis man må vente til sommeren er gjerne prisene mye høyere enn tidligere på året.

Man kan løse dette med å søke om et forbrukslån som man bruker til å finansiere Spania-turen med.

Med et slik lån har man muligheten til å slå til når det gode tilbudet har dukket opp og så kan man betale ned et visst beløp hver måned frem til ferien. Deretter kan man innfri hele eller deler av lånet når feriepengene og evt. skattepengene kommer, slik at man ikke blir sittende for lenge med disse pengene. Et slikt prosjekt er imidlertid avhengig av at man virkelig gjennomfører innbetalingen når sommeren kommer, for å sitte på en lån i flere år som har finansiert en ferie vil være særdeles dårlig økonomisk håndverk.

Det er derfor nå bare å begynne å lete etter feriereiser og planlegge selve finansieringen av denne – husk at du ikke må søke om for mye i lån ettersom pengene skal betales tilbake. Det vil være uklokt å sette seg selv i betalingsproblemer på grunn av dette!

Et lån er som kjent et lån, og bankene som låner ut penger gjør det ikke for å være snille – de gjør det for å tjene penger og for at de skal tjene penger må lånet tilbakebetales – gjør du ikke det kan det bli kostbart for deg. Dette er en edel kunst så vær forsiktig!