Energi er et spennende tema som opptar mange mennesker og forhåpentligvis er det slik at vi nordmenn blir mer og mer opptatt av vår egen bruk av energi og hvordan vi kan begrense den.

Mange vil utvilsomt tenke: hvorfor skal vi spare energi? Vi har jo nok av den her i Norge, og energien vi skaper er jo grønn! Grønn er den, av den enkle grunn at den ikke er forurensende å tilvirke, og det er jo naturligvis vannkraften jeg snakker om her.

Men egentlig så skulle vi ha lært oss å forvalte energiressursene våre bedre og faktisk bruke litt mindre av den. Det er naturligvis flere grunner til at burde gjøre dette, men den kanskje beste grunnen for deg og meg er rett og slett for å spare penger – for der har vi en god del å hente!

Hvordan i all verdens navn kan man spare penger da? Nei, men kom igjen da! Det er massevis av muligheter her, men først og fremst er det én ting som skiller seg ut: bruken av varmtvann! Vi bruker sinnsykt med varmtvann her til lands og skylden for dette skal naturligvis den evindelige dusjingen vår ha. Og ikke bare er det dét at vi dusjer ofte: vi dusjer utrolig lenge også! Ti minutter er slett ikke uvanlig, og du tenker kanskje at ti minutter høres lite ut, men da skal du prøve én ting. Legg dusjsslangen ned i en 10-litersbøtte og la det renne i ti minutter. Tell antallet bøtter du får og da har du en liten idé om hvor mye vann som går.

Hvis man er fire-fem mennesker som gjør dette 5-6 ganger uken kan du tenke deg mengden energi som trenges for å varme opp alt dette vannet.

I tillegg til bruk av vann så kan det også være smart å slappe av litt med oppvarmingen av selve huset – man trenger ikke å ha 26 grader innendørs!