Har du lyst til å oppleve en fottur som er noe ganske annet enn det du har opplevd tidligere? Da kan jeg på det varmeste anbefale den velkjente og etter hvert så legendariske turen 7-fjellsturen. Denne går til alle de 7 fjellene som omkranser Bergen (og som sannsynligvis sørger for enorme mengder med regn…) og gjøres unna i én smell på én dag!

Har du noen fotturer i beina og tåler en 3,5 mil med opp- og nedstigninger kan dette virkelig være rosinen i turpølsa for deg… eller noe slikt.

Det er altså Bergens 7 velkjente fjell som er i begivenhetenes sentrum her og for deg som ikke vet navnet på disse, så får du dem her: Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet til sist. Ingen enkel tur altså, og det er beregnet av denne vandringen tar ca. 8 timer. Hvis dette er for heftig for deg så kan du alltids da 4-fjellsturen som er en litt kortere variant. Begge disse turene går av stabelen den samme dagen og starter ved Gravdal – og turen opp til Lyderhorn. Fjellene, slik du leser dem øverst i dette avsnittet, er nevnt i den rekkefølgen de skal bestiges.

En tur som dette er selvsagt ingen ‘walk in the park’ for å bruke et slikt begrep, og her er det viktig at du har med deg en skikkelig nistepakke og betydelig med drikke. Godt skotøy er essensielt naturligvis, og jeg trenger vel ikke å si at du må unngå å møte opp med helt nye sko? En tur på 8 timer med helt ferskt skotøy er som å be om gnagsår. Man får også mat på Årstad vgs., men som sagt må du ha med deg mat selv i tillegg.

Ta gjerne en tur til Bergen og opplev byen og områdene rundt på en annen måte – du vil garantert få et helt annet inntrykk av området på denne måten!