Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om dagens ungdom uten å virke som en gammel, idiotisk gnier som kun synes unge mennesker er noen duster. Men ja: jeg synes faktisk de er noen duster, men dette gjelder naturligvis ikke alle sammen.

At ungdommen er i ferd med å bli som de har blitt, altså noen kravstore og bortskjemte klyser, er ikke deres egen feil alene – der har de voksne en stor skyld selv, og har på mange måter seg selv å takke. I Norge er det slik at vi er født mer eller mindre med en sølvskje i munnen, og dette er i ferd med å bli ett av våre aller tyngste lodd. Vi har så mye penger at det nesten ikke er til å tro, og jeg sier igjen: dette gjelder heller naturligvis ikke alle, men de som har mye penger vet å bruke dem – og da får de unge klysene gjerne sin del av kaken.

Jeg synes det er vanskelig å skrive om dette, faktisk, og vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for å gjøre meg forstått. Jeg synes kort og godt at de unge krever ekstremt mye av sine foreldre, og at det egentlig er slik at de gir veldig lite igjen. ‘Skal ha’-mentaliteten er påfallende og det verste av alt er at mange foreldre gir etter for presset. Man vil jo tross alt ikke at ens egen unge skal ha det noe dårligere enn andre, ikke sant. Det kan jo medføre problemer som mobbing og utstøting, og det er kanskje dette som er det verste med dagens unge drittunger. De oppfører seg som noen skikkelig rassh*l overfor hverandre, og spesielt hvis man ikke har det riktige utstyret osv.

Og foreldrene fortsetter med å gjøre sine unge bjørnetjenester: de svir av penger som ville helvete helt uten tanke på å lære dem noe om verdien av penger og hvordan de faktisk kommer i hus. Ei heller lærer man dem om hva penger faktisk må brukes til og at det er store faste utgifter hver eneste måned som skal betales. Hva skjer når de unge skal ut for seg selv og klare seg på egen hånd? Skal de ta opp forbrukslån kanskje?

Ja, det høres jo helt brilliant ut og virker å være en kjempeidé. Bare vent sier jeg: glasurgenerasjonen kommer og de vil ikke engang ha desserten – de vil ha toppingen på desserten!