Det veldig interessant å se hvor mange låneformidlere som har dukket opp i løpet av de siste årene, og fra at det bare var et par stykker for noen år siden har det nå poppet opp slike tjenester i hopetall.

En slik utvikling er naturligvis en stor fordel for lånemarkedet som helhet, og det kommer helt sikkert til å finnes flere av disse som ikke vil overleve konkurransen og som etter hvert vil forsvinne – men også dette er en utvikling som etter all sannsynlighet er positiv.

Selve grunntanken med en låneformidler er og jo egentlig strålende ettersom at den går ut på at en lånekunde sender inn én lånesøknad men får svar fra mange lånetilbydere. Etter at svaret er kommet er det bare å velge og vrake mellom de ulike lånegiverne for å finne den beste av disse. Et av problemene er dog at ikke alle lånetilbyderne er tilsluttet låneformidlerne og det kan være vanskelig å vite hvilke som ikke er det. Det vil nok etter hvert bli en klar forandring på dette også ettersom vi tror at alle de største bankene trolig vil bli tvunget til å slute seg til formidlerne – de har naturligvis ikke lyst til å gå glipp av inntektene som kan vente der!

En annen og interessant utvikling er at enkelte av formidlerne velger å gå ut litt bredere enn andre, og dette innebærer at de også tilbyr billån, boliglån, mikrolån etc. Selv om for eksempel et mikrolån er det samme som et forbrukslån, så er det mange forskjellige begreper som gjelder i dette markedet.

Så kort og godt: det blir spennende å følge utviklingen i dette markedet, og når alt kommer til alt: hvorfor skulle men ikke anvende seg av en låneformidler når man skal søke om et lån? Det handler jo om å spare penger der hvor man kan spare penger, og det er jo ikke så smart å måtte betale høyere renter enn strengt tatt nødvendig!