Inneholder annonselenke mot Stkfinans.no


Har du hatt en økonomisk sommer som har stått i stil med sommerværet? Altså trist og grå? Du er så definitivt ikke alene om det, og jeg tipper det er mange nordmenn som har svidd av litt for mye penger, og at den økonomiske hverdagen har kommet som et sjokk på dem.

Sånn kan det gå – ikke noe mer å si om den saken. Nå er det jo slik at veldig mange ruker kredittkortet sitt i feriene for å sikre seg med triks og fanteri, og dette er naturligvis en god tanke. Problemet oppstår gjerne når man har brukt kortet litt for heftig og ikke har dekning for å betale ned det man har brukt når man kommer hjem. Hva gjør man egentlig da? Tja, det er ikke godt å si, men det er om å gjøre å komme så billig fra det som mulig.

Hvis du klarer å betale ned kredittkortgjelden din i løpet av noen måneder, så er det utrolig bra og noe som du burde gå for. Hvis du ser for deg denne nedbetalingen som et lengre prosjekt burde du tenke andre løsninger. Har du kanskje en familie som du kan låne penger hos og som er villige til å gi deg et rentefritt lån? Har du muligheten til å løse det ved hjelp av banken på et eller annet vis. Det er altså refinansiering jeg snakker om og dette kan man gjøre på mange forskjellige måter.

Nå skal jeg ikke banne i kjerka her, men forbrukslånet er faktisk en mulighet all den tid man får en rente som er lavere enn den som kredittkortet tilbyr. Her får man en løsning på problemet i tillegg til en fast nedbetalingsplan. (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

Så lenge det blir billigere så tenker jeg at det må være ok, ikke sant? Ikke tenk på fanatikerne som forbanner forbrukslånet pokker i vold – dette handler om deg og om hvordan du kan gjøre din økonomiske situasjon bedre, og så får du heller sette tæring etter næring til neste år. Det er sånn du må tenke, og jeg kan forsikre deg om at jeg har vært i dine sko – opptil flere ganger…