Det er morsomt å observere forskjellige ting i trafikken, men det kanskje mest interessant av det jeg ser er bobilistene som driver og hilser til hverandre. Hvorfor i pokker gjør de det? Og enda viktigere: hadde jeg kommet til å gjort det hvis jeg hadde bobil?

Nå er det slik at jeg faktisk har en campingvogn, og den er av typen Hobby Prestige, og denne kjøpte jeg i fjor – ny. Jeg elsker campingvogn og følelsen av å kunne rulle inn på en fin plass hvor jeg kan stå er utrolig befriende og det er ikke til å stikke under en stol at jeg føler meg privilegert som kan gjøre dette. Det samme kan man naturligvis gjøre med en bobil, men det som for meg er den store bøygen med slike biler er at man er en nødt til å ‘pakke sammen’ alt for i det hele tatt å kunne bevege seg et annet sted. Om du så må kjøre til butikken så må du starte bobilen og kjøre den for å komme deg dit du vil. Med vognen er det naturligvis bare å la alt sammen stå og kjøre bilen akkurat dit du vil – med andre ord så er man mindre bundet.

Ute etter bobil? Sjekk her!

Men det var ikke dette jeg skulle diskutere – det var den noe spesielle hilsetradisjonen til bobilistene. Jeg skjønner jo at det er noe ‘vi mot de andre’-greier som er ute og går her. Og kanskje et ‘vi som har bobil’-opplegg som foregår? Nå er det jo slik at det ikke er noe spesielt med å ha bobil lenger, og faktum er jo at det er ekstremt mange som har det. Så da er spørsmålet mitt: er det en dum skikk? Hvorfor hilser ikke vi caravanister på hverandre? Det er jo omtrent færre av oss på veiene enn det er bobiler!

Jaja, sånne ting bruker jeg tiden min på å gruble over, og man kan saktens lure: er det noe poeng i det da?