Tiden går og den går fort. Det samme kan sies om utviklingen, og da spesielt den teknologiske. Det er vanskelig å henge med og det blir stadig mer utfordrende å holde seg oppdatert – og spørsmålet er enkelt og greit: hva blir det neste og når kan vi se en ende?

Svaret på det første er: hvem vet hva som blir det neste? Det er det rett og slett umulig å forstå, og jeg må bare si at jeg er ekstremt spent på hva som kommer. Hva blir det neste store? Er det VR-bølgen som vil slå inn over oss med full kraft? Er det dét som er det neste store? Har vi ikke nok problemer med kidsa våre og spilling? Bare tanken på å ha en tenåring i huset med VR-briller er nok til å få det til å gå kaldt nedover ryggen min.

Ting som dette er noe av det nyeste som er på gang, og da kan man saktens lure på hva som vil komme neste gang. Å bruke telefonen til nær sagt alt mulig er jo nå en realitet for lengst. Så hva vil utviklingen videre by på? Hva er det neste store? At vi ikke trenger telefon? Er det bare å si ‘ring’ den og den så skjer det noe?

Et annet spørsmål er følgende: hvem er det egentlig som sitter og pønsker ut hva som skal bli det nye? Hvilke folk er det som er såpass visjonære at de klarer å finne ut nye ting som vi har ‘behov’ for? Det er nesten litt imponerende, for å si det rett ut, for det kreves jo oppfinnsomhet og kreativitet av en annen verden.

Jobs var jo en såkalt visjonær som egentlig endret livene våre med sin iPhone, og tenk så banebrytende det var den gang! Tenkt at vi kunne lese nyhetene på mobilen! Dette er en selvfølge i dag og det er bare noen år siden! Så, hva blir egentlig det neste?