Det er en etablert sannhet at nordmenn er glad i å spille for penger og slik hat det vært i en masse år. Vi husker vel alle for et oppstyr det ble da man vedtok å fjerne spilleautomatene fra butikkene og overalt eller i det offentlige rom.

Nei, slike ting skal man ikke tulle med og som ung den gang minnes jeg at jeg brukte å slenge på en tier på et fruktspill når jeg var på butikken. Det var artig, ingen tvil om det, men det er jo en kjennsgjerning at det var veldig mange nordmenn som slet med spillegalskap som en følge av disse automatene.

Men hva er det egentlig med oss nordmenn som har en slik forkjærlighet for spill? Det er jo en grunn til at de forskjellige aktørene reklamerer så tungt mot nordmenn som de faktisk gjør, og det er vel egentlig ingen hemmelighet: spilleautomater slår an blant de aller fleste og for de som kjenner til bransjen så vet de jo naturligvis at spillene man får benytte seg av er nesten for eventyr å regne!

For å si det mildt: utviklingen har vært stor fra den tiden man kunne spille på butikken og til dagens spill som befinner seg på nett!

Norsk Tipping overtok jo retten til å tilby spilleautomater og casinospill til nordmenn i butikkene, men det er jo ingen tvil om at de sliter med å kapre de kundene som velger nettalternativene i utlandet. Hva som er årsaken til det er vel vanskelig å si noe om, men etter all sannsynlighet så dreier det seg om muligheten til å spille stort og å vinne stort. Det er tøft å konkurrere mot spill som tilbyr flerfoldige millioner kroner i potensiell gevinst, og såpass ærlig må man vinne. Og det er jo én ting til som teller: hvorfor spille man egentlig? Jo, man jakter megagevinsten, og de gevinstene tilbyr ikke Norsk Tipping.

nordmenn spilleautomater