Jeg har lenge hatt lyst til å ta fatt på uteområdet mitt og når våren nærmer seg har jeg tenkt å gjøre noe med akkurat den saken.

Planen min er å bruke en anseelig sum penger på eiendommen min for å forskjønne den (i tilfelle jeg en eller annen gang skal selge den) og de pengene skal jeg bruke på en såkalt grillkåte eller grillhytte – alt etter hva du foretrekker.

Jeg har en liten plan om hvordan jeg skal arrangere/plassere dette lille byggverket slik at jeg får den største mulige effekten av det. Ved siden av min ringe enebolig har jeg et lite skogsholt og der er det en liten slette som egentlig ikke kan brukes til noe som helst. Der har jeg altså tenkt å plassere det lille grillhuset på 15 kvadratmeter, og dermed få utnyttet den på en fin måte. Deretter skal jeg lage en sti fra platten min som leder bort til denne hytten, og her skal jeg bruke belegningsstein. Det kommer til å bli litt arbeid, men i hodet mitt ser dette ut til å være en perfekt plan.

Stien skal ikke være så bred, men langsetter den skal jeg plante noen spenstige busker og prydgress slik at det blir en liten opplevelse å bare spasere bort til den. I området rundt hytten skal jeg sette opp noen benker og lage en liten situasjon ut av det hele. Kanskje en utendørs grill som kan brukes til varme sommerdager – hvem vet?

Jeg tror nemlig at dette vil gi et meget pent inntrykk av eiendommen og vil føre til at eventuelle fremtidige kjøpere vil si: ‘ah, her har vi en kar som har tatt vare på eiendommen sin’. Nordmenn elsker jo nemlig sine bål, og det å ha muligheten til å fyre opp i hytte og til og med kunne lage mat der må jo være enhver nordmanns drøm. I hvert fall den som har interesse av det.