Mange mennesker er ute etter å plassere sine penger på en fornuftig måte, og det finnes et utall forskjellige måter å gjøre dette på – men det er ikke alle som gir like god avkastning!

For det er jo dét det handler om? Å få mest mulig igjen for pengene man plasserer er jo et sterkt ønske for enhver av oss, men som regel handler det om én ting: risiko og forventet avkastning. Dette er to størrelser som henger tett sammen, og her skal man vokte seg vel, for det finnes ingen snarveier til ‘raske penger’ – i hvert fall hvis man ikke vet hva man gjør.

Å sette pengene i banken er jo naturligvis det tryggeste man gjør, men samtidig er det det minst lukrative man kan gjøre. Faktisk er innskuddsrentene i dag så lave at man mister kjøpekraft av å ha pengene i bank – og det betyr kort og godt at om man hadde råd til 100 pakker melk for en viss sum i år, så har man bare råd til 97 pakker melk året etterpå – prisstigningen spiser opp fortjenesten av å ha pengene i bank.

Mange velger derfor å plassere penger på en annen måte, og et eksempel på dette kan være å investere i eiendom.

Eiendom er tradisjonelt sett noe det lønner seg å investere i og her kan fortjenesten bli forholdsvis høy. Utleie av boliger og leiligheter har vært en måte å tjene penger på i en masse år, og hvis man får litt størrelse på dette så kan det faktisk bli en heltidsjobb! Det gjelder å tenke smart og plassere pengene der hvor de gir best mulig avkastning – og å tenke litt langsiktig er utvilsomt en meget god idé.

Å tjene penger raskt er fristende, ja, men det kan ofte føre til at risikoen man tar blir for stor sett i forhold til den mulige avkastningen.