Annonselenke mot Stkfinans.no


SAS Eurobonus

SAS Eurobonus – sparingen har begynt!

Jeg har vært ute på det store vide nettet og har sett etter muligheter for å spare opp poeng som man kan bruke når skal kjøpe seg flyreiser. Vel, etter litt om og men så fant jeg ut at jeg faktisk måtte skaffe meg et nytt kredittkort, og jeg har fikset meg Eurobonus gjennom SAS.

SAS er mitt foretrukne flyselskap av den enkle grunn at jeg synes de er litt mer ‘ordentlige’ enn Norwegian! Det er sikkert mange som er rivende uenig med meg i akkurat dét, men jeg står for det jeg sier. Grunnen til at jeg mener det er blant annet Eurobonus-programmet – og ja, jeg vet at Norwegian har sitt Reward-program, men jeg liker det rett og slett ikke like godt. Vel, jeg skaffet meg en Eurobonus-konto og fikk etterregistrert en flyreise som jeg tok for en tid tilbake, og det var jo helt gull at jeg fikk gjøre det. Men: det tar jo tid å samle opp flypoeng kun gjennom flyreiser, hvis du skjønner. Jeg flyr en 5-10 ganger i året og da monner det liksom ikke. Eller, det blir jo poeng av det til slutt, men det vil ta tid å tjene seg en reise.

AmEx!

Nok om det: mens jeg snoket rundt i Eurobonus-systemet så oppdaget jeg et kredittkort som man kunne skaffe seg. Dette ble jeg litt mer interessert i ettersom man kan skaffe seg poeng på all bruk av kortet, og at det vanker poeng for hver 100 kroner man bruker.

Det var kredittkort fra American Express og et slikt har jeg aldri eid tidligere. Det var tre forskjellige kort å velge mellom og jeg tok kortet som hadde de beste bonusbetingelsene, nemlig Platinum-kortet. Eneste ulempen er at kortet har en årsavgift på solide 1700 kroner, men når det er sagt så er jeg krystallklar på at fordelene veier opp for dette.

Årsakene er følgende: på Platinum-kortet får jeg 20 poeng pr. 100 kroner jeg bruker, mot 10 og 15 poeng på de to andre kortene. Altså tjener jeg poeng opptil dobbelt så raskt. I tillegg så fikk jeg 12.000 poeng med det samme jeg brukte kortet for aller første gang! Det er betydelig mer enn de andre og er faktisk nok penger til en flyreise innenlands! Hva kan egentlig bli bedre enn det? Jo, dét skal jeg jaggu fortelle deg.

Har du noen gang blitt sittende på en flyplass i mange timer? Vel, sulten og tørst blir man og med mindre du er en matpakke-nisse (ja, de finnes!) så gjør du vel som de fleste andre, nemlig at du kjøper mat i restaurantene på flyplassen. Jeg sikter nå altså til OSL om du skulle være i tvil om det, og jeg tør faktisk ikke tenke på hvor mye penger jeg har lagt igjen i restaurantene der. For å si det slik: O’Learys Gardemoen har tatt sin del av mine penger, men nå mine damer og herrer… er det slutt!

Mitt AmEx kort gir meg nemlig tilgang til SAS Loungen på OSL og hva er vel egentlig mer digg enn dét? Meget, meget lite, spørs du meg, og med en 5-6 reiser i året der jeg må være på denne flyplassen er det ingen tvil om at jeg vil spare inn årsavgiften på kortet. Og i tillegg: nevnte jeg at jeg får Fast Track? Nydelig! For den som ikke vet hva Fast Track er så kan jeg si at det er tilgangen til å få gå først ombord på flyet og rett forbi den forbannede køen! Kildesortering og kanskje litt blærete, men pytt au!

Et Lounge-liv

Så, hva innebærer det egentlig å få tilgang til en lounge og hvorfor er det tydeligvis så stas? Jo, det er flere ting her som er viktig og som betyr mye for de som reiser en del. Når man er i loungen så innebærer det gratis mat og drikke. Faktisk. Det inkluderer vin, øl, juice, brus etc i tillegg til varme måltider og annen snacks som er tilgjengelig. I tillegg ligger det aviser og magasiner tilgjengelig og man kan dermed få tiden til å gå litt ekstra fort.

Det kanskje aller beste er at det er helt stille og rolig der oppe. Den infernalske støyen fra avgangshallen blir rett og slett bare et fjernt minne som man rett og slett drømmer seg bort fra når man sitter der. Det er gode stoler og sofaer og det er rett og slett verdt bryet å skaffe seg et slikt kort.

Lounge OSL

Livet i loungen på OSL er helt ålreit!

Jeg er litt i tvil om jeg blir belastet ekstra for denne tilgangen, men jeg mener bestemt at jeg skal ha tilgang uten ekstra kostnader. Uansett så tar jeg denne ekstrakostnaden med glede all den tid det er verdt å få slappe av før reise. Det er stressende nok i utgangspunktet å reise og jeg klarer meg greit økonomisk. Så lang i livet ar jeg ennå ikke måtte tydd til refinansiering og slike ting og har god kontroll på pengeflyten (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Det eneste jeg er litt spent på det er om jeg vil klare å fikse bruken til daglig med kredittkortet eller om det kommer til å bli vanskelig. Trikset er jo å ikke bruke de vanlige bankkortene mine da og heller overføre penger ved slutten av hver måned slik at jeg ikke må slite med renter og sånn. Jeg får rett og slett se hvordan jeg velger å gjøre det og det kan godt hende at jeg kun vil bruke kortet som et bensinkort når jeg fyller.

Det blir jo en del poeng av det også, men som sagt så får jeg se hvordan jeg skal gjøre det.

Så hvis du synes dette virker litt spennende og kanskje også litt eksklusivt så vil jeg anbefale at du stikker innom AmeEx for å se litt nærmere om hva dette kortet dreier seg om.

I tillegg vil jeg komme med et lite tips: hvis du reiser med SAS så har du jo muligheten til å bestille SAS Plus billetter. Det er jo disse billettene som plasserer deg lengst frem i flyet i tillegg til at du får gratis mat og drikke. Har du en slik billett har du også muligheten til å benytte deg av loungen i avgangshallen. Det er ikke alle som tenker over dette, men det skal man jaggu gjøre, for som sagt så er det som en helt egen liten verden der oppe!

Liker du lounger? Sjekk videoen under fra Hong Kong!