Er du fysen på å spare penger? Så bra! Da skal vi lære deg et nytt triks i dag som vil kunne sørge for at du får en markant bedring i din økonomiske situasjon.

Det handler selvsagt om å spare, og du vil kanskje umiddelbart tenke at det er kjeeeeedelig å høre om. Vel, livet er jo ikke en fest hele tiden, og hvis du fortsatt henger med så betyr det at du er interessert i å lære deg et triks. Det handler om refinansiering, og det handler om boligen din.

Å refinansiere boliglånet kan være en ordentlig gullgruve, og hvis du har eid huset i 10-12 år og betalt ned på lånet ditt har du virkelig gode forutsetninger. Folk flest glemmer å skaffe seg lavere renter, og kanskje lever de i den troen at det ikker har så mye å si for økonomien – men der tar de skammelig feil. Det har ekstremt mye å si for økonomien, og vi skal forklare deg hvorfor her.

Banken tilbyr sine renter ut i fra hvor mye trygghet/sikkerhet du kan stille for pengene. Når du har betalt ned for eksempel en tredjedel av lånet ditt sier det seg selv at sikkerheten du kan tilby er forbedret. I tillegg er du nødt til å ta en ny takst på boligen din, og etter all sannsynlighet vil boligen din være verdt langt mer i dag enn den gangen du kjøpte den. Det betyr at sikkerheten er ytterligere forbedret, og banken vil da nærmest kaste de lave rentene etter deg.

Pengene du sparer på dette kan du gjøre flere ting med, men vi anbefaler naturligvis at du sparer dem. Sett dem enten i et fond via et fast trekk hver måned og ‘glem’ dem etter hvert. I løpet av årene vil det bygge seg opp store summer her, og pengen kan du bruke til å investere eller å fjerne gjeld med. Alternativt kan du skyte pengene du sparer direkte inn i boliglånet igjen slik at du blir kjappere ferdig å betale på det.