Fremtidens mobil telefon

Er dette fremtidens mobiltelefon?

Hei og hå godtfolk! Jeg har vært i en skikkelig høstdvale men nå kjente jeg at det var på tide å la hendene klapre løs på tastaturet igjen – det er lenge siden. Tanker kommer og går i mitt noe virrende hode, og i det siste har jeg tenkt ekstra mye på én ting – nemlig mobiltelefonen min!

Altså, nå er det slik at man jo tenker på og bruker mobiltelefonen til enhver tid, men nå snakker jeg altså om at jeg tenkte skikkelig på den og hvordan den har utviklet seg. Jeg husker at jeg for mange år siden da jeg var rundt 16 år, fikk låne min fars mobiltelefon. Dette var den tiden da man dro opp en antenne samt at sms ble sendt på én linje med maks 150-160 tegn, eller noe slik. Det var skikkelige hi-tech den gang, og hvem hadde da i sin villeste fantasi tenkt at vi 20 år senere skulle sitte med telefoner hvor man kunne spille alle mulige slags spill!

Ikke jeg i hvert fall, og jeg husker den store begeistringen jeg utstrålte da jeg kunne spille Snake på min Nokia 3210! Du store min tid. Nå har utviklingen gått uhorvelig langt og jeg tør knapt tenke på hvor vi befinner oss hen om 20 nye år… Dette har jeg undret meg litt over i det siste, og jeg er sannsynligvis ikke den eneste. For dagens unge mennesker er 20 år tilbake i tid en knapt nok tenkbar tanke, og de aner meget lite om hvordan den teknologiske verden var på denne tiden.

Men slik er det; utviklingen går sin ubønnhørlige gang og som jeg sa: vi har vel knapt sett starten. Hva kan vi gjøre med telefonene i fremtiden? Kanskje er datatrafikk og ringeminutter noe som bare er et fjern minne? Kanskje er det kun videooppringinger som gjelder? Kanskje er det spill i VR som gjelder? Uansett hva det ender med så er jeg spent og litt redd, for hvem vet hva fremtiden bringer…