Fra tid til annen opplever flere nordmenn at de ikke klarer å gjøre opp for seg når kredittkortgjelden skal betales, og da gjelder det å ha klart for seg hva man skal gjøre. Rådene du får her er enkle men gode, og kan redde deg ut av kredittkortknipen.

Totalt sett kan man oppsummere det hele i ti forskjellige tips som kan være til hjelp og du får dem her:

* Det aller første du må gjøre er å kontakte din forbindelse i banken og be om råd. Hva kan gjøres i forbindelse med ditt kredittkort gjelden som står der?

* Når du er skyldig penger er det én ting som gjelder. Kom deg i dialog med din kreditor. Husk at kreditor er interessert i å få inn pengene sine og vil kunne hjelpe deg med en løsning som sørger for at du får det til.

* Fiks deg et budsjett hvor både de faste og variable inntektene og utgiftene er tatt med. Dette hjelper deg med å få oversikt over økonomien din.

* Forsøk å få til en refinansiering hvor du huslån og smålån tas med – dette kan gi deg noen ekstra tusenlapper som igjen betyr mer handlingsrom.

* Har du noen eiendeler som du ikke har behov for? Selg unna – alle monner drar!

* Når du skal handle mat og klær til deg selv, gjør det på salg. Benytt deg av gode tilbud og spar penger på denne måten.

* Har du muligheter til å leie ut et rom, hybel eller leilighet i boligen din. Så lenge dette arealet er mindre enn det du selv bor på så er inntektene skattefrie.

* Ta deg en ekstra vakt eller finn en annen bijobb som kan gi deg litt ekstra penger på kontoen.

* Det holder med ett kredittkort! Jo flere kort jo mer søl, og jo dyrere blir den totale gjelden din.

* Samle opp små lån i ett større lån. Avdragsfrihet og forlenget løpetid på ditt boliglån kan også hjelpe godt på.

* Har du for høyt skattetrekk? Dette kan sørge for at du går glipp av mye penger hver eneste måned. Det nytter ikke å få mye igjen på skatten til sommeren når du egentlig trenger pengene nå.