Jeg er værsyk, og jeg innrømmer det gladelig! Jeg hater kaldt vær, og vinteren er den desidert verste perioden i løpet av året. Og vinter har vi jo som kjent i bøtter og spann her nord, og derfor blir jeg så eitrende forbannet når meteorologene knuser alt håp etter at de har bygd det opp over lang tid. Hva er det jeg sikter til tror du? Jo, det var penværet som vi skulle få i dag og i morgen, med sommertemperaturer opp mot 20 grader.

En raskt titt ut vinduet viser at naturen forteller en ganske annen historie, og et blikk på temperaturmåleren sier at vi har 11 grader. Isolert sett så er ikke det så ille til å være nordpå, men når man har blitt lovet sommervarme så holder dette rett og slett ikke. Jeg vurderer å abdisere og trekke meg tilbake. Og det skal jeg gjør i utlandet! Når jeg leser artikler som dette vet jeg ikke helt om jeg skal smile eller gråte, for dette er så langt fra virkeligheten vi lever i her. Nå snakker jeg altså om Spania, og det jeg tenker på er naturligvis et klima som er stabilt varmt når det er meningen at det skal være varmt. Det eneste jeg hører om her nord er polare lavtrykk som ender med kuling, snø og haglstormer i mai… I MAI!

Nei når jeg blir pensjonist så vet jeg nøyaktig hva jeg skal gjøre, og det er enkelt og greit å kjøpe en leilighet i Spania eller i et annet varmt land, og rett og slett bare ligge og lapse på en solstol så ofte og så lenge som jeg kan. I tillegg skal jeg drikke cerveza til det skvulper i ørene mine, og dette ser jeg virkelig frem til. Å sitte her nordpå og fryse rattataen av seg ser jeg lite eller ingen poeng med.