Da var ferien avsluttet og jeg er tilbake på nett igjen – til skrekk og advarsel… neida, hvis du fortsatt leser så antar jeg at det er fordi du har fulgt meg tidligere eller bare er spent. Bare rolig, dette blir kjedelige greier altså. Jeg er altså forbanna. Eller kanskje ordet irritert eller oppgitt er bedre. Jeg skal forklare.

Jeg er ute etter å kjøpe meg en bil og elbil er dessverre utelukket pr. nå. Jeg pendler litt, og mener altså bestemt at bilen må tåle minst 10 mil i kaldt vær. Jeg får litt blandet informasjon fra ulike kilder og er slett ikke sikker på om elbilene klarer den avstanden der. Og dessuten er det jo litt masete med ladingen og de greiene der.

Så altså: jeg tenker å kjøpe en dieselbil…. ja fæle meg… og her har lyst på en dugelig Volvo. Men pokker heller! Hva er det slags priser man opererer med. Her har jeg fikset meg et lån som er forholdsvis stort, og det er gjort på den billigste mulige måten, men herrejesus… ingenting å finne som er nytt som koster under en halv million!

Det er jo ravende galskap for å si det mildt, og jeg under på hva myndighetene tenker? Vil man ha sikkerhet langs veiene eller vil man at folk skal dure rundt i eldgamle biler som ikke har den samme tryggheten som nyere biler har? Man skulle tro at svaret var åpenbart, men neeeeida… vi må ha ekstreme utgifter slik at vi kan finansiere velferdssamfunnet vårt.

Piss meg i øret sier jeg bare! Samme bilen i Norge og Sverige er det ekstremt stor forskjell på i pris – ekstremt stor! Men har du sett bilene i Sverige? De gruser oss når det gjelder bilparken deres. Det er en helt annen standard på greiene der, mens Norge befinner seg langt nede i sumpen når det gjelder alder på bilparken vår.

Gratulerer!