Når du skal kjøpe inn ny bil er dette etter all sannsynlighet en utrolig deilig følelse og noe som man virkelig gleder seg til. Å kjenne lukten av helt nytt bilinteriør er noe ganske så spesielt, og det er ikke fritt for at det er mange der ute som ønsker å komme i gang med en slik investering.

Fakta er at vi nordmenn har Europas eldste bilpark, men på grunn av ekstremt høye utgifter på bil så er det mange som ikke har råd til å kjøpe seg helt nye biler av den enkle grunn at det er for dyrt. Dette er altså med på å sørge for at vi kjører med for gamle biler her i Norge samtidig som dette sørger for at sikkerheten langs veiene blir dårligere – det er enkel matematikk.

Men for de som er så heldig å ha muligheten til å investere i en ny bil, så er jo saken en ganske annen. Biler er som sagt dyre, men det kommer jo naturligvis an på hva du ser etter. Uansett hva som gjelder så er du etter all sannsynlighet nødt til å skaffe deg et billån, men her er det mange forskjellige alternativer som venter på deg. Du kan få både privatlån og tradisjonelle billån, og disse to skiller seg fra hverandre på et meget viktig punkt: sikkerhet.

Førstnevnte lån er et lån som gis uten sikkerhet og det betyr at du må betale mer tilbake til banken ettersom det innebærer at du får høyere renter. Usikrede lån får du i størrelsesordenen opp til 500.000 kroner, så her er det viktig at man tenker seg om og at man ikke tar seg vann over hodet. Regulære billån gis ut med pant i bilen og dette sørger for at du får lavere renter.

Hvis du i tillegg kan stille med en egenkapital på over 30% vil du virkelig kunne sikre deg gode vilkår på renten, og du kan for eksempel benytte deg av din gamle bil som du har nedbetalt!