2017 er godt i gang og vi har altså kommet til begynnelsen av april! Tiden flyr og det nærmer seg vår for alvor med andre ord!

Har du kommet i gang med nyttårsforsettene dine? Vel, du kan jo alltids la være, men jeg vil anbefale å slå et slag for din personlige form. Hvorfor ikke gjøre løping til din nye hobby? Høres det forferdelig grusomt ut? Tull og tøys, det er det slett ikke, og jeg kan garantere deg et stort velvære og rask forbedring, og dette gjelder spesielt hvis du er utrent i dag.

Løping for nybegynnere

Løping er en flott hobby – også for nybegynnere!

Hvis du er utrent vet jeg nøyaktig hva jeg ville gjort hvis jeg var det. Jeg ville skaffet meg et par skikkelig løpesko av god kvalitet, og deretter ville jeg rett og slett satt i gang. Du skal på ingen måte løpe verken 3, 5 eller 10 kilometer den første gangen du er ute, og gjør du det har du drept lysten din momentant – det er noe annet jeg kan garantere.

Nei, det er bare å starte rolig og gå så raskt som du kan. Finn en distanse som du skal fullføre, og her vil jeg kanskje si at 5 kilometer er bra. Fem kilometer kan de fleste klare å gå med mindre man er særdeles overvektig. Kort og godt: du velger den distansen du kan klare å gjennomføre – og da med rask gange. Ta gjerne på deg en pulsklokke som måler puls og hastighet da dette kan være med på å øke motivasjonen.

Neste gang du går kan du forsøke å gå enda litt fortere eller legge inn noen meter med løping her og der. Prøv å forlenge løpingen litt for hver gang, og før du vet ordet av det løper du plutselig halvparten av distansen! Når du har klart målet ditt, være det seg 3 eller 5 kilometer kan du øke distansen.

Løping er utrolig gøy når man er i form og det kan for eksempel være greit å lage deg en spilleliste på Spotify som du kan sette på. Det er deilig å koble ut på denne måten og når formen kommer sigende, hastigheten går ned og kiloene sakte men sikkert forsvinner kan jeg nesten forsikre deg om at du har funnet deg en ny hobby!

Hvis du trenger et treningsprogram for utrente kan jeg anbefale denne artikkelen.