Er du over gjennomsnittet interessert i økonomi og har forståelse for hvordan finansmarkedet fungerer?

Da skal jeg komme med en spennende utfordring til deg: sjekk ut CFD handel i dag!

Du har kanskje ikke hørt om dette, men jeg kan fortelle deg én ting: dette kommer det til å bli mer av i mediene etter hvert. Det betegnes som finansiell gambling og kun noe som drevne investorer burde gjøre – men det gjør det ikke mindre spennende av den grunn! Ja, jeg skal være ærlig på dette: det er risikabelt, men hvis du er litt forsiktig og bruker litt tid på å sette deg inn i hva dette dreier seg om så er det definitivt en mulighet å kunne skaffe seg noen kroner ekstra på dette. Det som er viktig er at du følger med på hva som skjer i den finansielle verdenen. Gjør du det har du muligheten til å gjøre det godt, men jeg anbefaler deg å starte med bare noen hundrelapper å leke deg med.

En fin plass du kan starte med CFD handel på er på eToro. Dette er et finansielt investeringsnettverk hvor du faktisk kan kopiere handlene til de som kan det. En ung nordmann på bare 19 år, Fuglås tror jeg han heter, har lyktes veldig godt med sine investeringer og det var sågar et intervju med denne karen i Hegnar.no her om dagen. Han har blitt kopiert av over 500 mennesker og det betyr at han forvalter en del av pengene deres, og at de dermed kan nyte godt av hans ekspertise. Høres spennende ut? Ja, jeg sa jo det!

Det som imidlertid er viktig å forstå her er at dette dreier seg om marginhandel. Små endringer i kursen på f.eks. en valuta gir mye større utslag når man driver med CFD handel. Dette fenomenet kalles for giring, og du får dermed fullt utbytte mot markedet med kun en liten investering. Derfor kan du fort også tape mer penger enn du har investert, så her må man være på vakt.

Hos eToro ligger det inne en sikkerhetsmargin som avslutter handelen hvis du taper for mye penger.