Jeg har et par rom her i kåken som definitivt skulle hatt seg en runde med en snekker eller tre, men det er jo så forbanna dyrt med de håndverkerne!

Ja, altså, vi snakker jo fort om en 6-700 kroner pr. time for at noen folk skal stå her og hamre, men det må jeg vel glatt finne meg i ettersom jeg er utstyrt med brorparten av tommeltotter som finnes her på berget. Det vil koste ja, og jeg må også ha inn en elektriker.

Vel, vel. Det er vel bare å hoste opp tenker jeg, men dette kommer jeg ikke til å bruke et forbrukslån til, ettersom det vil bli for dyrt i lengden. Tanken er rett og slett å refinansiere, og jeg tror det skal kunne la seg gjøre ettersom jeg har betalt ned endel på huset vårt over flere år. Det burde derfor være mulig å gå til banken og si at jeg vil ha 100k til å gjennomføre diverse prosjekter. Det eneste som må gjøres er vel å få inn en forbanna takstmann for å komme med en verdivurdering av huset, og det koster jo noen lapper i seg selv.

Sånn er det altså lagt opp og den trøkken må jeg bare ta, men jeg kan allikevel få lov til å si at det irriterer meg noe voldsomt. For det gjør det! Jeg antar at det er flere enn meg som har vært usikker på hva refinansiering innebærer og jeg gidder ikke å forklare det utdypende her – du får heller kikke på denne siden – der står det greit forklart.

Menmen: det er vel bare å ringe en takstmann nå da, det var i allefall det banken sa på telefonen. De er noen sneaky bastards…