Åh herregud for en floskel den tittelen var, men jeg er i alle fall mann nok til å innse det selv. Det er nemlig slik at jeg ikke legger så altfor mye tid i å utforme bloggen min på noe som helst slags vis. Slik er det bare og det eneste jeg ønsker er å skrive, og da får bloggen rett og slett se så grusom ut som den bare vil… I care not.

Local Hero altså… jeg tenkte litt på det navnet her i dag, og det slo meg at jeg liker det. Jeg liker det virkelig godt, og det er et så random navn at den i praksis kan brukes til alt mulig. Bloggen altså. Og det gjør jeg jo. Jeg skriver om alt mulig rart, og i dag skal jeg ta en svingom innom miljøspørsmålet – altså en av vår tids største utfordringer, om ikke den aller største. Hva skal til for å bli en såkalt ‘local hero’? Spørsmålet har jeg stilt meg selv noen ganger, og jeg tenkte faktisk at jeg skulle ta tak i dette med miljøet. Altså å jobbe litt aktivt med det her i nærmiljøet. Dette tror jeg kunne vært en givende hobby å ha, om enn for en stakket stund. Det er jo slik at man rett og slett bare bør sette i gang når man får ånden over seg, og det er nettopp det jeg har tenkt å gjøre.

Mitt aller første steg mot å skape et grønnere nærmiljø er å selge bensinkjerra mi og bytte den ut med en elbil. Lån har jeg allerede søkt om og jeg regner med at alt går i orden på den fronten. Når min nye miljøvennlige nullutslippsbil står på plass i innkjøringen min har jeg derfor tatt det første steget på å gjøre noe bra for mitt nærmiljø. Deretter ønsker jeg å gå videre med noen andre tanker og herunder tenker jeg både kollektivtrafikk og så videre, men da blir det et mer offisielt arbeid, og det må jeg tenke litt på hvordan jeg skal angripe. Kanskje et appellerende leserinnlegg i lokalavisen kunne vært et første steg. Å forsøke å starte en debatt tenker jeg?

Kanskje ingen dum idé…