Det har lenge vært fullt mulig å foreta kjøp på avbetaling og disse kredittordningene har eksistert lenge i butikkene i Norge. Det har i løpet av de siste årene og blitt mer og mer vanlig med denne typen finansiering i nettbutikker og i Norge har man faktisk muligheten til å gjøre dette på en rekke forskjellige utsalg.

Dette er naturligvis en veldig flott tjeneste hvis man skal gjøre innkjøp av litt større format og om man ikke har lagt av penger til dette. Å få det over avbetaling kan dermed være en fin måte å få det refinansiert på. Hvis man har litt penger utestående på et kredittkort kan man ta og refinansere det i samme slengen.

Å skaffe seg en slik avbetalingsavtale er rett og slett bare et annet ord for forbrukslån. Dette er jo i praksis et forbrukslån som er usikret, og dermed betaler man ekstra mye i rente til banken. Ofte har man imidlertid muligheten til en rentefri betalingsutsettelse i 3, 6 eller 9 måneder mot at man betaler en engangsavgift, og hvis man i denne perioden er flink til å legge tilside penger kan man med litt måldrevet sparing klare å innfri hele lånet før det begynner å rentes.

Her er det snakk om disiplin, og hvis du ikke har økonomi til det så anbefaler vi ikke at du handler inn store mengder varer på denne måten. Det kan fort føre til at du før eller siden havner i en av hovedrollene på luksusfellen, og dette er naturligvis ikke bra.

Ofte når man skal kjøpe kostbare artikler som PCer, fotoapparater og andre dyre ting så kan det altså være kjekt å vite at man har muligheten til å betale det ned over tid, for har man bruk for noe så har man bruk for noe. Har du ikke pengene på kontoen kan dette derfor være en god løsning.